Maku

Kasvistempura

30 min
0
0

Kasvistempura

MA
LA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 3 dlsokeriherneenpalkoja
  • 2 kplporkkanaa
  • 1/2 kplkesäkurpitsaa
  • 2 dltuoreita herkkusieniä
  • 1/2 kplkukkakaalia

Kuorrutetaikina

  • 2 dlvettä
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita keskenään kuorrutetaikinan ainekset. Pane yksi litra öljyä isoon kattilaan ja lämmitä kuumaksi.

Paloittele kasvikset sopiviksi suupaloiksi ja kuivaa niistä kosteus talouspaperiin.

Testaa öljyn lämpötila pudottamalla kattilaan vaalea leipäpala. Kun pala on noin puolessa minuutissa saanut kauniin kullanruskean värin, on öljy sopivan kuumaa (noin 180 astetta).

Dippaa kasvispaloja vähin erin taikinaan, valuta ylimääräinen taikina pois ja nosta palat varovasti öljyyn kypsymään. Käännä ja kypsennä toinen puoli. Nosta valmiit palat reikäkauhalla talouspaperille valumaan ja nauti lämpiminä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä