Maku

Kasvistagine

40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Marokkolaishenkinen tagine on ihanaa myös vegeversiona! Tämän kasvistaginen jujuna ovat makeat taatelit ja ras el hanout -mausteseos.
GL
MA
MU
4
1
Julkaistu: 4.2.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4 kplporkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlras el hanout -mausteseosta
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 3-4 dlvettä
  • 2 dllinssejä (mustia tai vihreitä)
  • 200 gtaateleita (pehmeitä)
  • 2 rklsiirappia tai hunajaa

Tarjoiluun

  • 2 dltuoretta korianteria (yksi ruukku)
  • 1/2 kplsitruunaa (viipaloituna)
Tulosta

Kuori ja lohko porkkanat. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka kuullottamista vielä hetki.

Lisää tomaattimurska, vesi, huuhdellut ja valutetut linssit sekä paloitellut taatelit ja siirappi tai hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keskilämmöllä kannen alla 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ja linssit ovat kypsiä.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Silppua kasvistaginen päälle lopuksi tuoretta korianteria. Tarjoa kasvispata sitruunaviipaleiden kanssa.

1 kommentti