Maku

Kasvistagine

40 min
GL
MA
MU
4
0

Marokkolaishenkinen tagine on ihanaa myös vegeversiona! Tämän kasvistaginen jujuna ovat makeat taatelit ja ras el hanout -mausteseos.
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplporkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlras el hanout -mausteseosta
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 3-4 dlvettä
  • 2 dllinssejä (mustia tai vihreitä)
  • 200 gtaateleita (pehmeitä)
  • 2 rklsiirappia

Tarjoiluun

  • 2 dltuoretta korianteria (yksi ruukku)
  • 1/2 kplsitruunaa (viipaloituna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja lohko porkkanat. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka kuullottamista vielä hetki.

Lisää tomaattimurska, vesi, huuhdellut ja valutetut linssit sekä paloitellut taatelit ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keskilämmöllä kannen alla 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ja linssit ovat kypsiä.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Silppua kasvistaginen päälle lopuksi tuoretta korianteria. Tarjoa kasvispata sitruunaviipaleiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4