Kasvissalaatti ja pähkinäinen sataykastike (gado gado)

30 min
4
0

Kasvissalaatti ja pähkinäinen sataykastike (gado gado)

MA
LA
0
4
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplporkkanaa
  • 200 gvihreitä papuja
  • 1/4 kplkeräkaalia
  • 100 gpinaattia
  • 1/2 kpljäävuorisalaattia
  • 200 gituja (mungpapu)
  • 200 gtofua (kuutioituna)
  • 4 kplkeitettyä munaa

Pähkinäinen satay-kastike

  • 2 1/2 dlsuolapähkinöitä
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 2 rklfariinisokeria
  • 1/2 dllimettimehua

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Leikkaa porkkanat viipaleiksi. Puhdista pavut ja leikkaa ne noin 4 sentin paloiksi. Viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.

Keitä porkkanoita ja papuja noin 5 minuuttia. Jäähdytä ne siivilässä juoksevan veden alla. Kasta kaali kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi ja jäädytä edelliseen tapaan. Valuta hyvin.
Valmista kastike. Rouhi pähkinät. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon chili sekä juustokumina ja kääntele seosta parin minuutin ajan. Lisää joukkoon kookosmaito, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää limetin mehu ja tarkista maku.

Asettele isolle vadille tuoreita pinaatinlehtiä, salaattia ja ituja petiksi. Ryhmittele vihannekset, tofu ja munat erillisiksi keoiksi pinaatti-salaattipetin päälle. Kaada vihanneksien päälle osa pähkinäkastikkeesta. Tarjoile loput kastikkeesta erillisestä kulhosta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä