Kotivinkki

Kasvisruokaa lapsille

0
0

Kasvisruokaa lapsille

KA
0
0
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos
Perhe kokeili kasvisruokapäivää kerran viikossa. Kävi ilmi, että lapsille oli ihan ­sama, mistä raaka-aineista ruoka on tehty, kunhan se on hyvää. Ajatus siitä, että kasvisruoka on jotenkin epäilyttävää, ei niin hyvää, ei ihan oikeaa ruokaa tai jotenkin muuten puutteellista, olikin äidin päässä.

Ainekset

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Maistuuko teidän perheessänne kasvisruoka? Voit aloittaa lapsiperheen kasvisruokakokeilun esimerkiksi näillä resepteillä.

Pasta kelpaa lapsille useimmiten – vaikka vähän maustettunakin. Kokeile esimerkiksi  hernepestoa ja spagettia, pastaa tuoreilla yrteillä tai pinaatti-sinihomejuustopastaa, jos lapset eivät kammoa juuston voimakasta makua. Testaa myös pinaatti-fetapikalasagne.  

Kasvis-ohrapata lämmittää ihanasti koleana päivänä. Mieto mutta herkullinen kasvisrisotto sisältää tuttuja aineksia ja katoaa nopeasti parempiin suihin. Pannukakun voi tehdä suolaisena versiona, porkkanapannukakkuna, ja tarjota sen tuoreiden kurkkutikkujen, kirsikkatomaattien ja raejuuston kanssa.  

Keitot kunniaan

Keitot ovat maukkaita ja täyttäviä. Kokeile, toimisiko teillä kukkakaali-parsakaalikeitto, porkkana-linssikeitto tai linssi-juustokeitto. Keitot sujahtavat lasten suihin paremmin, jos soseutat ne. Siinä missä me hämmennämme pinaattikeittoa, italialaismamman klassikko on tomaattikeitto Pappa col pomodoro. Testaa myös tätä täyteläistä tomaattikeittoa, mutta jätä kasvisruokapäivänä meetvursti sopan pinnalta pois. 

Kuva Pirita Särmä Anne Takalan juttu lapsiperheen kasvisruokapäivästä Kotivinkissä 16/2011!

MITÄ PIDIT?
0