Kotivinkki

Kasvispikkelssi

30 min
0
0

Kasvispikkelssi

KA
0
0
Tee kesäinen kasvispikkelssi savukalan kaveriksi tai tarjoa niitä mustaleimaemmentalilla päällystetyn leivän kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (noin 2 l )

  • 2-3avomaankurkkua
  • 1fenkoli
  • 1-2porkkanaa
  • tillinvarsia ja kukintoja (yhteensä 700-800 g kasviksia)

Mausteliemi

  • 1 tlfenkolinsiemeniä
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 3 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlväkiviinietikkaa
  • 2 tlmerisuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Pese kurkut ja fenkoli huolellisesti harjalla. Kuori porkkanat. Huuhdo tillit.

2. Leikkaa kurkut pitkittäin ohuiksi viipaleiksi, samoin fenkoli. Uuden sadon fenkolin kanta ei ole vielä puinen, joten sen voi hyvin käyttää. Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä.

3. Lado kasvikset kahteen 1-1,5 litran säilykepurkkiin tiiviisti. Mittaa kaikki mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta liemi.

4. Kaada liemi purkkeihin kasvisten päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Sulje kannet tiiviisti. Säilytä purkit jääkaapissa. Nauti heti seuraavana päivänä tai annan kasvisten pikkelöityä kunnolla ja nauti kasvispikkelssi muutaman kuukauden kuluessa.

Suosittelemme myös

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä