Kotivinkki

Kasvismakaronilaatikko soijarouheella

1 h 10 min
3.3
0

Kasvismakaronilaatikko soijarouheella

Hyvin maustettu soijarouhe tuo kasvismakaronilaatikkoon makua ja proteiinia. Unohda pakkauksen ohje rouheen keittämisestä ennen maustamista. Paista kuivaa rouhetta, jolloin mausteet imeytyvät siihen paremmin.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (5-6 annosta)

  • 300 gtäysjyvämakaronia
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklöljyä
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • ¼ tlchilijauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsoijakastiketta
  • 2 dlsoijarouhetta
  • n. 4 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio tai 1 ½ rkl kasvisfondia
  • 10cm:n pala purjoa
  • 1 pktfetajuustoa (200 g)

Munamaito

  • 7 dlmaitoa
  • 2kananmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1 dljuustoraastetta

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

1. Keitä makaroni kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
 

2. Kuori ja hienonna sipulit.
 

3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, paprika- ja chilijauhe, suola, soijakastike ja soijarouhe. Kuullota sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
 

4. Lisää pannulle vettä desilitra kerrallaan. Anna edellisen vesilisäyksen kiehua ja imeytyä soijaseokseen ennen seuraavan lisäämistä. Lisää neljännen vesidesin kanssa kasvisliemikuutio tai -fondi. Anna hautua, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon hienonnettu purjo.
 

5. Valuta kypsä makaroni. Sekoita kulhossa makaroni, soijarouheseos ja murusteltu feta. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan.
 

6. Yhdistä munamaidon raaka-aineet ja kaada ne vuokaan makaroniseoksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile kasvismakaronilaatikko.

Vinkki!

VINKKI Muista käyttää reilusti mausteita soijatuotteiden kanssa. Silloin ruoka onnistuu.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä