3,9(80)
Kasvismakaronilaatikko – reilusti maustettu soijarouhe tekee tästä arkiruokien kingistä superherkullisen
kasvis
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Kasvismakaronilaatikon herkullisen maun salaisuus piilee kunnolla maustetussa soijarouheessa. Unohda pakkauksen ohje rouheen keittämisestä – paista kuivaa rouhetta, jolloin mausteet imeytyvät siihen paremmin.
Julkaistu 16.9.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset 6 annosta
Kasvismakaronilaatikko
300 gtäysjyvämakaronia
1sipuli
1valkosipulinkynsi
1 rklöljyä
1 rklpaprikajauhetta
¼ tlchilijauhetta
1 tlsuolaa
1 tlsoijakastiketta
2 dlsoijarouhetta
4 dlvettä
1kasvisliemikuutio tai 1½ rkl kasvisfondia
10cm:n pala purjoa
1 pkt (200 g)fetajuustoa
Munamaito
7 dlmaitoa
2kananmunaa
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Pinnalle
1 dljuustoraastetta

Kasvismakaronilaatikko valmistetaan näin:

  1. Keitä makaroni kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, paprika- ja chilijauhe, suola, soijakastike ja soijarouhe. Kuullota sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
  4. Lisää pannulle vettä desilitra kerrallaan. Anna edellisen vesilisäyksen kiehua ja imeytyä soijaseokseen ennen seuraavan lisäämistä. Lisää neljännen vesidesin kanssa kasvisliemikuutio tai -fondi. Anna hautua, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon hienonnettu purjo.
  5. Valuta kypsä makaroni. Sekoita kulhossa makaroni, soijarouheseos ja murusteltu feta. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan.
  6. Yhdistä munamaidon raaka-aineet ja kaada ne vuokaan makaroniseoksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  7. Kypsennä kasvismakaronilaatikkoa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Vinkki!

Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Kurkkaa makaronilaatikon ohje täältä!

Kommentoi »