Kasvismakaronilaatikko – reilusti maustettu soijarouhe tekee tästä arkiruokien kingistä superherkullisen
kasvis
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Kasvismakaronilaatikon herkullisen maun salaisuus piilee kunnolla maustetussa soijarouheessa. Unohda pakkauksen ohje rouheen keittämisestä – paista kuivaa rouhetta, jolloin mausteet imeytyvät siihen paremmin.

Reseptin ainekset 6 annosta
Kasvismakaronilaatikko
300 gtäysjyvämakaronia
1sipuli
1valkosipulinkynsi
1 rklöljyä
1 rklpaprikajauhetta
¼ tlchilijauhetta
1 tlsuolaa
1 tlsoijakastiketta
2 dlsoijarouhetta
4 dlvettä
1kasvisliemikuutio tai 1½ rkl kasvisfondia
10cm:n pala purjoa
1 pkt (200 g)fetajuustoa
Munamaito
7 dlmaitoa
2kananmunaa
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Pinnalle
1 dljuustoraastetta
Kasvismakaronilaatikko valmistetaan näin:
- Keitä makaroni kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, paprika- ja chilijauhe, suola, soijakastike ja soijarouhe. Kuullota sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
- Lisää pannulle vettä desilitra kerrallaan. Anna edellisen vesilisäyksen kiehua ja imeytyä soijaseokseen ennen seuraavan lisäämistä. Lisää neljännen vesidesin kanssa kasvisliemikuutio tai -fondi. Anna hautua, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon hienonnettu purjo.
- Valuta kypsä makaroni. Sekoita kulhossa makaroni, soijarouheseos ja murusteltu feta. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan.
- Yhdistä munamaidon raaka-aineet ja kaada ne vuokaan makaroniseoksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Kypsennä kasvismakaronilaatikkoa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.
Vinkki!
Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Kurkkaa makaronilaatikon ohje täältä!