Kotivinkki

Kasvislasagne ratatouilletäytteellä

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Kasvislasagnen pohjana on perinteinen juustokastike ja herkullinen ratatouille. Lasagnen kastikkeet voi tehdä etukäteen. Voit myös koota lasagnen valmiiksi asti ja kypsentää sen vasta ruokailua varten. Lasagnen voi pakastaa sekä raakana että kypsänä.
4.3
0
Julkaistu 14.9.2012


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 9lasagnelevyä

Ratatouille

  • 2sipulia (puna)
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • 2paprikaa
  • 2pientä kesäkurpitsaa
  • 6–8tomaattia (luumu)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1–2 tlsokeria
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • 1 tlviinietikkaa (puna)
  • (tuoretta timjamia ja basilikaa)

Juustokastike

  • 50 gvoita tai margariinia
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 lmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/3 tlvalkopippuria
  • 2 dljuustoraastetta

Kasvislasagnen päälle

  • tomaattiviipaleita
  • basilikanlehtiä
  • parmesaaniraastetta
Tulosta

Ratatouille eli täyte kasvislasagneen

1. Kuori ja paloittele sipulit. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele se. Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatit.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree ja kaikki muut kasvikset paitsi tomaattikuutiot. Sekoittele kasviksia hetki kuumassa öljyssä.

3. Lisää tomaattikuutiot, suola, sokeri ja timjami. Jos tomaatit eivät ole kovin makeita, lisää sokeria suurempi määrä. Kypsennä kannen alla, kunnes tomaateista irtoaa neste. Jatka kypsentämistä ilman kantta hiljalleen kiehuen noin 45–60 minuuttia. Sekoita välillä.

4. Lisää loppuvaiheessa etikka ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Sitten kasvislasagne

1. Tee ensin ratatouille. Käytä siitä noin 3/4 annosta kasvislasagneen ja loput vaikkapa leivänpäällisenä.

2. Sulata rasva (pinnoitetussa) kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hetki.

3. Lisää 1/3 kylmästä maidosta vähän kerrallaan koko ajan muovivatkaimella tai -vispilällä sekoittaen. Kun jauhot ovat sekoittuneet maitoon, lisää loppu maito. Kuumenna kiehuvaksi tiuhaan sekoittaen. Kypsennä vielä miedolla lämmöllä pari minuuttia.

4. Mausta suolalla, pippurilla ja juustoraasteella.

5. Kauho 1/4 juustokastikkeesta voidellun lasagnevuoan pohjalle. Lisää päälle 1/3 ratatouillea ja sen päälle 3 lasagnelevyä. Tee vielä 2 samanlaista kerrosta ja viimeiseksi levyjen päälle loppu juustokastike. Koristele kasvislasagne halutessasi tomaattiviipaleilla, basilikanlehdillä ja parmesaaniraasteella.

6. Kypsennä kasvislasagnea 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä ennen ruokailua.

KV 15/11

Kommentoi »