Maku

Kasvisenchiladat

1 h 10 min
4
0

Kasvisenchiladat

Kasvisenchiladat ja topakka enchilada-kastike tuovat tammikuun pakkasiin lämmikettä.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Enchiladat

  • 8 kpltäysvehnätortilloja

Täyte

  • 2 kplisoa kesäkurpitsaa
  • 1 kplkidneypapuja tölkissä (230 gr papuja ilman nestettä)
  • 1 kplpunasipuli
  • 3 kplvalkosipulinkynsiä
  • 0,5 dlpehmeää vuohenjuustoa
  • 4 rkloliiviöljyä paistamiseen
  • sitruunasuolaa (maun mukaan)
  • mustapippuria rouhittuna (maun mukaan)

Enchilada-kastike

  • 400 gkuorittuja tomaatteja (tölkissä, esim. Pirkka)
  • 1 kplbanaanisalottisipuli hienonnettuna
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklsäilöttyjä jalopenosiivuja (esim. Pirkka)
  • 0,5 tlchilijauhetta
  • 0,5 tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 0,5 tlkuivattua oreganoa
  • 0,5 dltuoretta korianteria silputtuna
  • 1 rklomenaviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 0,5 dlkasvislientä
  • 2 tlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 tlsokeria

Lisukkeet

  • avokadoa
  • tuoretta korianteria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN20 min

Aloita pilkkomalla kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi. 

Nosta kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja mausta sitruunasuolalla sekä pippurilla. Lorauta viimeiseksi päälle oliiviöljyä.

Paista uunissa 180 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsakuutiot ovat saaneet hieman väriä.

Valuta ja huuhtele kidneypavut. 

Silppua punasipuli ja valkosipulinkynnet, kaada sipulit kulhoon ja sekoita joukkoon pavut.

Murenna papu-sipulisekoitukseen pehmeä vuohenjuusto. 

Nosta kesäkurpitsat hetkeksi jäähtymään. 

Tee enchilada-kastike. 

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset blenderissä tai sauvasekoittimen monitoimiosassa. Surraa tasaiseksi kastikkeeksi. 

Kaada kastike pieneen kattilaan ja anna porista hetken, kunnes kastike hieman paksuuntuu. Anna olla liedellä erittäin miedolla lämmöllä sen aikaa kun valmistelet enchiladat. 

Kaada kesäkurpitsat papu-sipuli-juustosekoituksen joukkoon. Sekoita ja mausta suolalla sekä pippurilla. 

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Paista torillakuoria pannulla molemmin puolin yksitellen kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. 

Ota uunivuoka esiin. 

Kaada enchilada-kastikkeesta osa uunivuoan pohjalle, siten että vuoan pohja peittyy levittämällä kastiketta hieman. 

Ota tortillakuori ja täytä se kasvistäytteellä siten että kuoren saa rullattua kiinni kunnolla. 

Nosta täytetyt kuoret uunivuokaan saumapuoli alaspäin. 

Kun vuoka on täynnä tortillarullia kaada loput enchilada-kastikkeesta torillarullien päälle. 

Lisää juustoraaste rullien päälle. 

Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin. 

Tarjoile välittömästi avokadon, korianterin ja rapean salaatin kera. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä