Maku

Kasvisbouillabaisse maistuu aiolin kanssa

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Kasvisbouillabaisse on klassisen ranskalaisen kalakeiton kasvisversio, johon makua antavat fenkoli ja lehtiselleri. Valkosipulimajoneesi antaa keittoon ihanan maukkaan säväyksen, ja siksi aiolia ei kannata unohtaa annoksen pinnalta.
GL
KA
LA
MA
0
0
Julkaistu: 10.1.2019


Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2porkkanaa
  • 4perunaa
  • 1fenkoli
  • 2lehtisellerinvartta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 6 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 prk (400 g)tomaattimurskaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1laakerinlehti
  • 2 rkltimjamia (hienonnettuna)
  • 2 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Helppo aioli

  • 1 dlmajoneesia
  • 2valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 dlsitruunamehua
Tulosta

Kasvisbouillabaisse valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkanat. Kuori ja paloittele perunat. Viipaloi fenkoli ja sellerit.
  2. Kuullota kasviksia hetki kattilassa öljyssä.
  3. Lisää vesi, fondi, sitruunamehu, tomaattimurska, sokeri, suola, pippuri ja laakerinlehti.
  4. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää tuoreyrtit.
  5. Tarjoa keitto aiolin kanssa.
Kommentoi »