Maku

Kasvisbouillabaisse maistuu aiolin kanssa

30 min
GL
KA
LA
MA
0
0

Kasvisbouillabaisse on klassisen ranskalaisen kalakeiton kasvisversio, johon makua antavat fenkoli ja lehtiselleri. Valkosipulimajoneesi antaa keittoon ihanan maukkaan säväyksen, ja siksi aiolia ei kannata unohtaa annoksen pinnalta.
Tulosta
Kuvat Petri Mulari

Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2porkkanaa
  • 4perunaa
  • 1fenkoli
  • 2lehtisellerinvartta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 6 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 prk (400 g)tomaattimurskaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1laakerinlehti
  • 2 rkltimjamia (hienonnettuna)
  • 2 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Helppo aioli

  • 1 dlmajoneesia
  • 2valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 dlsitruunamehua

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kasvisbouillabaisse valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkanat. Kuori ja paloittele perunat. Viipaloi fenkoli ja sellerit.
  2. Kuullota kasviksia hetki kattilassa öljyssä.
  3. Lisää vesi, fondi, sitruunamehu, tomaattimurska, sokeri, suola, pippuri ja laakerinlehti.
  4. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää tuoreyrtit.
  5. Tarjoa keitto aiolin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0