Kasvisborssikeitto
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Maukas borssikeitto pelkistä kasviksista maistuu mahtavalta!
0
Julkaistu: 28.10.2015

Kasvisborssikeitto
Ainekset (8 annosta)
- 500 gpuna- tai valkokaalia
- 4 kplpunajuuria (noin 500g)
- 4 kplporkkanoita (noin 300g)
- 10 cm pala purjoa (noin 150 g)
- 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
- öljyä kuullottamiseen
- 2 lkasvislientä
- 2 tlkuivattua timjamia
- 2 kpllaakerinlehteä
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- 3/4 dlvalkoviinietikkaa
Tarjoiluun
- smetanaa
- suolakurkkuja kuutioituna
Suikaloi kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kuori punajuuret ja porkkanat, raasta karkeaksi raasteeksi. Puolita purjo ja huuhtele hyvin. Suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta timjamilla, laakerinlehdillä, mustapippurilla, suolalla ja valkoviinietikalla. Anna borssikeiton kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin verran. Tarjoile smetanan ja suolakurkkukuutioiden kera.
MITÄ PIDIT?
0