Teriyakikastiketta ja suolapähkinöitä! Rouskuva ja täyttävä kasvis-nuudelipannu valmistuu yhdessä hujauksessa
25 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
15 minVarsiparsakaalista, soijapavuista ja nuudeleista valmistat hetkessä aasialaisen kasvis-nuudelipannun. Kokoa ruoka näyttäväksi tarjoiluastiaan tai tarjoa simppelisti suoraan pannulta.
KA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.5.2022

Teriyakikastiketta ja suolapähkinöitä! Rouskuva ja täyttävä kasvis-nuudelipannu valmistuu yhdessä hujauksessa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 250 gvarsiparsakaalia eli broccolinia
- 2punasipulia
- 250 gnuudeleita
- 1 rkloliiviöljyä
- 200 gsoijapapuja (pakaste)
- 1 rkuthaibasilikaa tai basilikaa
- ½–1 dl paahdettuja suolapähkinöitä
- 1sitruuna
Kastike
- 1 dlteriyakikastiketta
- ½ dl sitruunanmehua
- 1 rklseesaminsiemeniä
Kasvis-nuudelipannu – ohje:
- Huuhtele ja kuivaa varsiparsakaalit. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi.
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
- Paista kaaleja ja sipuleita pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää jäiset soijapavut, valutetut nuudelit ja kastike.
- Viimeistele kasvis-nuudelipannu basilikalla, pähkinöillä ja sitruunaviipaleilla.
Vinkki! Saat ruoasta gluteenittoman käyttämällä riisinuudeleita. Valitse vegaaniseen versioon munattomat nuudelit.

Varsiparsakaalicannellonit ‒ pastaherkku pulahtaa juustoiseen jogurttikylpyyn!
Maku

Varsiparsakaalipiirakka – rustiikkisen tyylikäs tarjottava ylevöitetään tryffelillä ja parmesaanilla
Maku

Nuudelisalaatti lohella ja kasviksilla – tuo Aasian herkulliset maut lautasellesi simppelin salaatin muodossa
Maku

Kana-nuudelisalaatti kietoo yhteen suolaisen, makean, tulisen ja rapean – maun viimeistelee kastike, joka saa veden herahtamaan kielelle
Maku

Jo vihertää! Höystä himoittu nuudeliklassikko keväiseksi – vihreässä pad thaissa rouskuvat varsiparsakaalit, sokeriherneet ja tietysti suolapähkinät
Maku

Misonuudelit – kokkaa nuudelit japanilaiseen katuruokatyyliin ja mehevöitä ne maukkaalla misokastikkeella
Maku

Uuninuudelit thaimaustetusta jauhelihasta – mehevä arkiruoka on pöydässä puolessa tunnissa
Kotivinkki

Pad Thai (Paistetut nuudelit ja kanaa)
Maku