Maku

Kasvis-katkarapukääryleet

30 min
GL
LA
MA
MU
3.86
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (12 kpl)

  • 12 kplriisipaperia (Ø 16 cm)
  • 3 kplretikkaa (raastettuna)
  • 1 kplporkkanaa (raastettuna)
  • 1/4 kplkurkkua (raastettuna)
  • 1 dltuoretta minttua
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1 dlituja
  • 1 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
  • 170 gjättikatkaravunpyrstöjä (liemessä, Apetit)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Pyyhkäise riisipaperi kevyesti kylmään veteen kostutetulla kädellä ja aseta levy leikkuulaudalle. Tee riisipaperin alalaitaan suorakaiteen muotoinen keko kasviksista, yrteistä, iduista ja kevätsipulista. Nosta päällimmäiseksi 2 katkarapua, joista olet poistanut pyrstökuoret. Rullaa napakaksi kääröksi. Käännä rullaamisen puolivälissä riisipaperin sivuliepeet täytteen päälle, niin täyte ei tursua päädyistä. Tekniikka on sama kuin kaalikääryleitä tehdessäsi. Tarjoa kasvis-katkarapukääryleitä alkupaloiksi vietnamilaisen dippikastikkeen kera. •Riisipapereita löydät etnisistä kaupoista tai voit käyttää niiden tilalla salaatinlehtiä.

MITÄ PIDIT?
3.86