Kuvat
Julkaistu 14.9.2011

Kasvis-katkarapukääryleet
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 12 kplriisipaperia (Ø 16 cm)
- 3 kplretikkaa (raastettuna)
- 1 kplporkkanaa (raastettuna)
- 1/4 kplkurkkua (raastettuna)
- 1 dltuoretta minttua
- 1 dltuoretta basilikaa
- 1 dltuoretta korianteria
- 1 dlituja
- 1 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
- 170 gjättikatkaravunpyrstöjä (liemessä, Apetit)
Pyyhkäise riisipaperi kevyesti kylmään veteen kostutetulla kädellä ja aseta levy leikkuulaudalle. Tee riisipaperin alalaitaan suorakaiteen muotoinen keko kasviksista, yrteistä, iduista ja kevätsipulista. Nosta päällimmäiseksi 2 katkarapua, joista olet poistanut pyrstökuoret. Rullaa napakaksi kääröksi. Käännä rullaamisen puolivälissä riisipaperin sivuliepeet täytteen päälle, niin täyte ei tursua päädyistä. Tekniikka on sama kuin kaalikääryleitä tehdessäsi. Tarjoa kasvis-katkarapukääryleitä alkupaloiksi vietnamilaisen dippikastikkeen kera. •Riisipapereita löydät etnisistä kaupoista tai voit käyttää niiden tilalla salaatinlehtiä.