Kasvis-borssikeitto

40 min
4.1
5

Kasvis-borssikeitto

GL
KA
MU
5
4.1
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gvalkokaalia
  • 500 gpunajuurta
  • 3 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 15 dlkasvislientä
  • 1 tlrosmariinia
  • 1 tltimjamia
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 kplmaustekurkkuja (silputtuna)

Tarjoiluun

  • 200 gsmetanaa (kevyt)
  • 1 rkltuoretta timjamia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori kasvikset. Suikaloi ne karkeaksi raasteeksi monitoimikoneen raastinterällä.

Kuullota kasvikset öljyssä tilavassa kattilassa. Lisää kasvisliemi, yrttimausteet, balsamiviinietikka ja hunaja.

Keitä keskilämmöllä ja kannen alla 20–25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää maustekurkut.

Tarkista kasvis-borssikeiton maku. Tarjoa kasvis-borssikeitto smetanan ja tuoreen timjamin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä