Maku

Kasvimaan pyttipannu

45 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
10 min
Palsternakka ja maa-artisokka tuovat kasvimaan pyttipannuun hienostunutta makua. Tarjoa herkullinen pyttis paistettujen munien kanssa.
GL
0
0
Julkaistu: 1.9.2014


Ainekset (5 annosta)

  • 2 kplsipulia
  • 7 kplperunaa (kiinteä lajike)
  • 2 kplpalsternakkaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 400 gmaa-artisokkaa
  • 25 gvoita
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 3 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dlruokakermaa (valinnainen)

Lisäksi

  • 5 kplmunaa
Tulosta

Valmista pyttipannu näin:

Kuori kasvikset maa-artisokkia lukuun ottamatta. Hienonna sipuli. Leikkaa perunat, palsternakat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi (1 x 1 cm).

Kuumenna puolet voista pannulla ja kuullota sipulit. Siirrä sipulit lautaselle.

Sulata pannussa loppu voi ja oliiviöljy. Lisää juureskuutiot. Paista miedolla lämmöllä välillä käännellen noin 15 minuuttia.

Pese maa-artisokat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Artisokkia ei tarvitse kuoria, jos nostat ne suoraan maasta ja kuori on lähes läpinäkyvä.

Lisää artisokat pannuun ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsyneet. Mausta pyttipannu. Lisää halutessasi loraus kermaa.

Tarjoa kasvimaan pyttipannu paistettujen munien ja omenachutneyn kanssa.

Kommentoi »