Maku

Kasviksilla täytetyt lammasrullat

2 h
3
0

Kasviksilla täytetyt lammasrullat

MU
GL
0
3
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 900 glampaan ulkofileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplporkkanaa
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1 dltuoretta minttua

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 1 dlbalsamiviinietikkaa (tummaa, paksuna kastikkeena)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Ota lampaan ulkofileet huoneenlämpöön tunti ennen lammasrullan valmistusta.

Leikkaa lampaan fileet pitkältä sivulta auki niin, ettei liha mene kokonaan halki, vaan sen voi levittää ohuemmaksi levyksi leikkuulaudalle.

Taputtele liha tasaiseksi. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.

Pese ja kuori porkkanat. Halkaise ja huuhtele purjo.

Leikkaa porkkanoista kuorimaveitsellä ohuita mahdollisimman pitkiä suikaleita. Leikkaa purjo suikaleiksi.

Pane porkkana- ja purjosuikaleita sekä tuoretta minttua lihan päälle toiseen reunaan.

Rullaa liha kääretortun tapaan napakaksi rullaksi. Kiinnitä rullat hammastikuilla.

Ruskista fileet voissa ja ölyssä paistinpannulla.

Kypsennä kasviksilla täytettyä lampaanrullaa vielä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes sisälämpötila on noin 65 astetta.

Ota vuoka uunista ja peitä lihat foliolla. Anna fileiden vetäytyä noin 15 minuuttia.

Leikkaa kasviksilla täytetty lampaanrulla viipaleiksi. Tarjoa lammasrullat kukkakaali-perunapyreen ja herneenpalkojen sekä balsamikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä