Maku

Kasslerpihvit, omena-siiderikastike ja parmesaanipolenta

4
0

Kasslerpihvit, omena-siiderikastike ja parmesaanipolenta

Mehävät kasslerpihvit maistuvat paistettujen omenalohkojen ja ihanan siiderikastikkeen kanssa. Aidosta omenasiideristä tehtyyn kastikkeeseen lorautetaan vähän kermaa, ja kastike lusikoidaan parmesaanilla siivitetyn pehmeän polentan päälle. Nauti herkullisen lautasellisen kanssa lasillinen raikasta siideriä!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gporsaan kassleria
  • 1 rklvoita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 kplomenoita (luomu)
  • 3 kplsalottisipulia
  • 1/2 kplruukku tuoretta salviaa
  • 3 dlkuivaa omenasiideriä
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Polenta

  • 7 dlvettä
  • 2 dlpolentaa
  • 2 rklvoita
  • 50 gparmesaania
  • suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Leikkaa porsaan kasslerista neljä reilua pihviä. Kuumenna paistinpannulla keskilämmöllä voi ja oliiviöljy. Paista pihveihin kaunis paistopinta noin pari minuuttia molemmilta puolilta. Keskikokoiselle pannulle kannattaa laittaa kerralla kaksi pihviä.

Nosta pihvit uunivuokaan, ja laita ne 175 asteiseen uuniin.

Leikkaa omenat ja salottisipulit lohkoiksi. Paista ne samalla pannulla kun pihvit muutaman minuutin ajan käännellen. Lisää joukkoon salvianlehdet ja anna niiden paistua rapeiksi. Nosta ainekset pannulta odottamaan lautaselle.

Kaada pannulle omenasiideri ja sekoittele hetki. Anna siiderin porista pari minuuttia kunnes se on kiehunut hieman kasaan. Sekoita joukkoon kuohukerma ja kiehauta.

Valmista polenta samalla kun kastike porisee. Kuumenna vesi kattilassa keskilämmöllä kiehuvaksi. Kaada joukkoon hiljalleen polenta koko ajan sekoittaen. Kypsennä sekoitellen 3-4 minuuttia. Lisää joukkoon voi ja hienoksi raastettu parmesaani. Mausta suolalla.

Ota pihvit uunista ja rouhi päälle suolaa ja pippuria. Kauho pehmeää polentaa lautasille. Kasaa annoksen päälle pihvit, omenat, salotit ja salvianlehdet. Lusikoi päälle siiderikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä