Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.4.2012

Karviaischutney
Reseptin ainekset
- 1 lpunaisia karviaisia
- 1punasipuli
- 2 cm palatuoretta inkivääriä
- 1valkosipulinkynsi
- 1 tlchilirouhetta
- ½ tlkanelia
- ½ tlneilikkaa
- 3 dlhillosokeria
- 2 dlfariinisokeria
- 1 dlvalkoviinietikkaa
1. Perkaa karviaiset. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.
3. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna seos.
4. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes karviaiset ovat kokonaan pehmenneet.
5. Kaada chutney puhdistettuihin, kuumiin tölkkeihin, jäähdytä ja laita viileään.
6. Mausteinen chutney säilyy pitkään ja maku paranee muhiessaan.
7. Voit myös pakastaa chutneyn sopivankokoisiin pakastusrasioihin.
VINKKI: Voit käyttää chutneyn maustamiseen kokonaisia kanelitankoja ja neilikoita. Kääräise silloin mausteet sideharsoon pussiksi, ja poista maustepussi hillosta ennen purkittamista.