Kotivinkki

Karviaischutney

3.5
0

Karviaischutney

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 lpunaisia karviaisia
  • 1punasipuli
  • 2 cm palatuoretta inkivääriä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlchilirouhetta
  • ½ tlkanelia
  • ½ tlneilikkaa
  • 3 dlhillosokeria
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 dlvalkoviinietikkaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Perkaa karviaiset. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.

3. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna seos.

4. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes karviaiset ovat kokonaan pehmenneet.

5. Kaada chutney puhdistettuihin, kuumiin tölkkeihin, jäähdytä ja laita viileään.

6. Mausteinen chutney säilyy pitkään ja maku paranee muhiessaan.

7. Voit myös pakastaa chutneyn sopivankokoisiin pakastusrasioihin.

Vinkki!

VINKKI: Voit käyttää chutneyn maustamiseen kokonaisia kanelitankoja ja neilikoita. Kääräise silloin mausteet sideharsoon pussiksi, ja poista maustepussi hillosta ennen purkittamista.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä