Maku

Karviais-blondies

50 min
4.5
1

Karviais-blondies

Blondies-palat ovat brownies-leivonnaisten valkosuklaaseen leivottuja sukulaisia. Fariinisokerilla makeutettu taikina mehevöitetään runsaalla määrällä pähkinöitä. Kirpeät karviaiset antavat leivonnaisille ihanan pikantin maun. Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlpekaanipähkinöitä karkeaksi rouhittuina
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 1/2-3 dlkarviaismarjoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa voi ja sokerit kuohkeaksi.

Lisää sitruunankuori ja kananmunat yksi kerrallaan ja edelleen vatkaten.

Yhdistä toisessa kulhossa rouhitut pähkinät, jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää ne taikinaan muovilastalla käännellen mutta älä enää vatkaa.

Rouhi valkosuklaa. Kääntele taikinaan lopuksi valkosuklaarouhe ja puhdistetut karviaiset.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun, neliön muotoiseen (noin 20 cm x 20 cm) tai pyöreään vuokaan.

Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia kypsäksi ja kauniin väriseksi. Blondies saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi.

Anna jäähtyä hyvin ja leikkaa neliöiksi.

Vinkki!

Voit korvata karviaiset herukoilla, vadelmilla tai mustikoilla. Jos marjat ovat kovin happamia, voit lisätä hieman sokerin määrää.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä