Maku

Kartanon raikas kermahyytelökakku

14 h 15 min
4.5
3

Kartanon raikas kermahyytelökakku

MU
GL
3
4.5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 6 kplliivatelehteä
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 dlsokeria
  • 4 tlvaniljasokeria
  • 5 dlpiimää
  • 4 rklsitruunamehua

Punainen kiille

  • 4 kplliivatelehteä
  • 2 dlkarpalomehua
  • 2 rklsokeria

Tee näin

14 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN14 h

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa pyöreä rengasvuoka tuorekelmulla reunoja myöten.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla. Sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet yksitellen pieneen tilkkaan vettä.
Sekoita piimään kermavaahto, sitruunan mehu ja sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana hyvin vispilällä hämmentäen. Kaada seos vuokaan ja anna sen hyytyä yön yli.
Valmista seuraavana päivänä punainen kiille. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata lehdet yksitellen vesitilkassa. Lisää joukkoon karpalomehu. Kaada kiilleseos hyytyneen kermahyytelön päälle vajaan sentin paksuiseksi kerrokseksi ja anna kakun hyytyä pari tuntia. Irrota rengasvuoan reuna ja siirrä kermahyytelö tarjoiluvadille.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä