Maku

Kartanon pasta

1 h 10 min
4.3
0

Kartanon pasta

KA
LA
MU
0
4.3
Teksti Johanna Rusanen-Kartano
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 kplkokonaista valkosipulia
  • 1 tlchilitahnaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 100 grucolaa
  • 100 gpersiljaa
  • 100 gtuoretta basilikaa
  • 80 gpinjansiemeniä
  • 300 gspagettia

Lisäksi

  • 50 gparmesaanijuustoa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna oliiviöljy reilunkokoisessa vokkipannussa. Lisää sinne kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä chilitahna.
Paista nopeasti ja siirrä pannu pois levyltä. Varo polttamasta valkosipulia, sillä palaneena se on erittäin kitkerää ja pilaa koko pastan. Lisää suola ja mustapippuri.
Anna chili-valkosipuliseoksen nyt levätä raukeaksi kannen alla. Pane vesi kiehumaan pastan keittämistä varten.
Halkaise kirsikkatomaatit. Silppua rucola ja yrtit.
Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla.
Keitä pasta ohjeen mukaan, valuta lävikössä ja kaada öljy-valkosipuliseokseen.
Käännä levy taas päälle ja kääntele spagetti öljyseoksessa.
Sekoita kuumaan pastaan rucola, yrtit, kirsikkatomaatit ja pinjansiemenet. Tarkista suola.
Annostele kuuma Kartanon pasta lautasille ja raasta halutessasi päälle parmesaanijuustoa. Voit tarjota parmesaanin myös lastuina.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä