Kotivinkki

Karpalotorttu Linzin tapaan

0
0

Karpalotorttu Linzin tapaan

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1sitruuna
  • 150 gmantelijauhetta
  • 150 gvehnäjauhoja
  • 150 gsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • ¼ tlneilikkaa
  • ¼ tlsuolaa
  • 150 gjuoksevaa kasvisrasvavalmistetta (margariinia)
  • 3luomukananmunan keltuaista
  • 1 dlvehnäjauhoja ristikkotaikinaan

Täyte:

  • 200 gkarpalohilloa

Voiteluun:

  • 1luomukananmunan keltuainen

Pinnalle:

  • mantelilastuja
  • tomusokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori.

2. Sekoita keskenään manteli- ja vehnäjauhot, sokeri, mausteet ja sitruunan kuoriraaste.

3. Nypi rasva kuivien ainesten joukkoon niin, että taikinaseoksesta tulee murumainen.

4. Lisää seokseen keltuaiset ja sekoita taikina tasaiseksi.

5. Nosta taikina jääkaappiin vetäytymään noin puoleksi tunniksi.

6. Voitele vuoka.

7. Erota neljännes taikinasta erikseen ristikoita varten. Taputa pohja käsin levyksi ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

8 Levitä karpalohillo pohjan päälle.

9. Sekoita vehnäjauhot ristikkotaikinaan. Kaulitse taikina levyksi ja vedä siitä taikinapyörällä nauhoja. Aseta ristikkonauhat hillotäytteen päälle.

10. Voitele piiraan ristikot ja reunat keltuaisella ja ripottele päälle mantelilastuja.

11. Paista piirasta uunin keskiritilätasolla 175 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä piirasta hetki ja ripota päälle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä