Karpalosuukot

2 h 45 min
5
0

Karpalosuukot

Itse tehdyt suklaasuukot ovat poutapilven pehmeitä ja ihania ystävänpäivälahjoja. Nämä karpalosuukot ovat vieläpä yllävän helppoja tehdä. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Pohjat

  • 20 kplkeksejä (esim. Marie-keksiä)

Täyte

  • 3 kplvalkuaista (M-kokoisen munan)
  • 1 1/2 dlsokeria (hienoa kidesokeria)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 kplliivatelehteä
  • 2 rklkarpalomehutiivistettä
  • 2 tlkuivattua karpalojauhetta
  • 1/2 dlkuivattuja karpaloita (hienoksi silputtuna)

Päälle

  • 200 gmaitosuklaata
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlkoristerakeita (tai lehtikultaa)

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Vamista suklaasuukot näin:

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähän kerrallaan. Jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta mehu ja nosta liedeltä. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne mehuun. Anna seoksen jäähtyä hieman.

Kaada liivateseos marenkivaahtoon ohuena nauhana, edelleen vatkaten. Jatka vatkaamista vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon lopuksi karpalojauhe ja kuivatut karpalot. Siirrä valkuaisvaahto pursotuspussissa jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.

Pursota valkuaisvaahto keksin päälle keoksi. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia.

Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa. Sekoita suklaasulaan öljy. Kasta suukot suklaaseen ja nosta ne leivinpaperin päälle kuivumaan. Koristele suklaasuukot ripottelemalla päälle haluamasi koristeet. 

Vinkki!

Valitse gluteenittomiin suklaasuukkoihin gluteenittomat keksit!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä