Helpot valkosuklaa-karpalopullat – kirpeän makeat vuokapullat kätkevät sisäänsä sitruunarahkaa
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minKarpalopullat ovat todella helppotekoisia. Karpalon kirpeys taittuu ihanasti makean valkosuklaisen rahkan syleilyssä.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.9.2020

Helpot valkosuklaa-karpalopullat – kirpeän makeat vuokapullat kätkevät sisäänsä sitruunarahkaa
Ainekset (20 kpl)
Pullataikina
- 25 gtuorehiivaa
- 2½ dlmaitoa
- 8 dlvehnäjauhoja
- 1 ½ dlsokeria
- 1muna
- 1 rklkardemummaa
- ½ tlsuolaa
- 75 gvoita
Täyte
- 25 gvoita
- 200 gsitruunarahkaa
- 1muna
- ½ dlsokeria
- 100 gvalkosuklaata
- 2 dlkarpaloita
Voitelu
- 1muna
Koristelu
- 50 gvalkosuklaata
Karpalopullat valmistuu näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää 2 dl jauhoja ja ½ dl sokeria. Sekoita vellimäiseksi. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja peitä liinalla. Kun juuri 10 minuutin kuluttua kuplii, voit jatkaa alustusta.
- Sekoita juureen loppu sokeri, muna ja mausteet. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää vielä pehmeä rasva.
- Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Jaa levy neliöiksi (5 cm × 5 cm). Nosta palat muffinivuokiin ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä voi, rahka, muna ja sokeri. Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Sekoita sula valkosuklaa täytteeseen.
- Voitele pullien reunat munalla. Jaa pullien pohjalle puolet karpaloista. Lusikoi täyte pulliin ja ripottele päälle loput karpalot. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
- Koristele pullat sulatetulla valkosuklaalla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Lisää ihania herkkuja! Osta suosikkibloggaajan leivontakirja tästä
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4