Maku

Helpot valkosuklaa-karpalopullat – kirpeän makeat vuokapullat kätkevät sisäänsä sitruunarahkaa

1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Karpalopullat ovat todella helppotekoisia. Karpalon kirpeys taittuu ihanasti makean valkosuklaisen rahkan syleilyssä.
5
0
Julkaistu: 30.9.2020


Ainekset (20 kpl)

Pullataikina

  • 25 gtuorehiivaa
  • 2½ dlmaitoa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1muna
  • 1 rklkardemummaa
  • ½ tlsuolaa
  • 75 gvoita

Täyte

  • 25 gvoita
  • 200 gsitruunarahkaa
  • 1muna
  • ½ dlsokeria
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 dlkarpaloita

Voitelu

  • 1muna

Koristelu

  • 50 gvalkosuklaata
Tulosta

Karpalopullat valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää 2 dl jauhoja ja ½ dl sokeria. Sekoita vellimäiseksi. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja peitä liinalla. Kun juuri 10 minuutin kuluttua kuplii, voit jatkaa alustusta.
  2. Sekoita juureen loppu sokeri, muna ja mausteet. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää vielä pehmeä rasva.
  3. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Jaa levy neliöiksi (5 cm × 5 cm). Nosta palat muffinivuokiin ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.
  4. Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä voi, rahka, muna ja sokeri. Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Sekoita sula valkosuklaa täytteeseen.
  5. Voitele pullien reunat munalla. Jaa pullien pohjalle puolet karpaloista. Lusikoi täyte pulliin ja ripottele päälle loput karpalot. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
  6. Koristele pullat sulatetulla valkosuklaalla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta suosikkibloggaajan leivontakirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »