Kotivinkki

Karpaloposset

2 h 20 min
0
0

Karpaloposset

Karpaloposset on ihana päätös jouluaterialle. Kirpakka karpalo ja samettinen kerma tekevät jälkiruoasta täydellisen.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 ½ dlkermaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlsokeroimatonta karpalomehua

Karpalokiille

  • 1 ½ dlmakeuttamatonta karpalomehua
  • ¾ dlhyytelösokeria

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h 10 min

1. Sekoita sokeri ja kerma kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Varo pohjaan palamista.

2. Lisää joukkoon karpalomehu ja hauduta seosta vielä 5 minuuttia.

3. Jaa seos purkkeihin tai annosmaljoihin. Laita posset jääkaappiin jähmettymään. Anna karpalopossejen jähmettyä ainakin pari tuntia tai seuraavaan päivään.

4. Kuumenna karpalomehu ja sekoita joukkoon hyytelösokeri vähitellen, koko ajan sekoittaen. Keitä seosta hieman, kunnes se sakenee. Jaa hieman jäähtynyt kiille karpalopossejen päälle.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä