Maku

Karpalopikkuleivät

3 h
0
0

Karpalopikkuleivät

Mehevän mureat karpalopikkuleivät höystetään pähkinä- ja valkosuklaasattumilla sekä aromaattisella appelsiininkuorella. Päälle sipaistaan tuorejuustokuorrutusta ja kuivattuja karpaloita. Nam!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Keksitaikina

  • 200 gvoita (pehmeää)
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvalkosuklaata (rouhittuna)
  • 1 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta (yhden luomuappelsiinin hienoksi raastettu kuori)
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Kuorrutus

  • 75 gvoita (pehmeää)
  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 300 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 1 dlkuivattuja karpaloita (silputtuna)

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat edelleen vatkaten.

Yhdistä kulhossa jauhot, rouhittu valkosuklaa, pähkinärouhe, appelsiininkuori, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahtia ja kääri palat leivinpaperiin. Kierrä päät tiukasti kiinni, jolloin taikinapaloista tulee tiiviit tangot.

Nosta taikinapötköt jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa taikinatangoista terävällä veitsellä 2–3 mm paksuja viipaleita leivinpaperin päälle pellille.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Anna keksien jäähtyä ritilällä.

Valmista kuorrutus. Vatkaa voi kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon tuorejuusto.

Levitä täysin jäähtyneille kekseille kuorrutusta ja ripottele päälle silputtuja karpaloita.

Tarjoa karpalopikkuleivät melko pian kuorruttamisen jälkeen, jotta ne säilyttävät mureutensa.

Vinkki!

Voit tarjota keksit myös ilman kuorrutusta, jolloin ne säilyvät tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Säilytä kuorrutetut keksit viileässä. Kuorruttamattomat keksit voi myös pakastaa. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä