Karpalopiirakka

45 min
2.5
0

Karpalopiirakka

Tämän syksyisen leivonnaisen viimeistelee marenki, joka tasapainottaa karpaloiden kirpeyden.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

taikina

  • 150 gvoita
  • 1,5 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 6 kplkananmunaa
  • 2,5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

täyte

  • 200 gkarpaloita
  • 1 rklperunajauhoja

marenki

  • 4 kplkananmunan valkuainen
  • 2 dlsokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri.

Erottele neljästä kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Lisää seokseen neljä keltuaista ja kaksi kokonaista kananmunaa yksitellen samalla hyvin vatkaten.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle perunajauhoissa pyöritellyt karpalot.

Paista piirakkaa 200 asteessa 15 minuuttia.

Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Levitä marenki kuuman piirakan päälle ja paista vielä 15 minuuttia 175 asteessa.

MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä