Kotivinkki

Karpalokuppikakut jouluksi

45 min
0
0

Karpalokuppikakut jouluksi

Joulu tarvitsee oman kuppikakkunsa! Näissä tyylikkäissä, lumivalkoisiksi kuorrutetuissa kakuissa maistuvat joulumausteet ja karpalo.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 100 gvoita
  • 1appelsiinin kuori
  • 2 dlmaitoa
  • 2kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklpiparkakkumaustetta
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 2 tlleivinjauhetta

Kuorrutus ja koristelu

  • n. 3 dltomusokeria
  • 200 gtuorejuustoa
  • kuivattuja karpaloita
  • piparkakkumuruja

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

1. Sulata voi. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori. Lisää kuoriraaste ja maito voisulaan. Vatkaa joukkoon kananmunat.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos taikinanesteeseen.

3. Jaa taikina muffini- tai isompiin kuppikakkuvuokiin. Jätä vuoan yläreunaan ⅓ kohoamisvaraa.

4. Paista muffineita 200-asteisen uunin keskitasolla 12–17 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, muffinit ovat kypsiä. Anna muffineiden jäähtyä.

5. Sekoita tomusokeri tuorejuustoon. Lusikoi kuorrute muovipussiin, leikkaa kulmasta pala pois ja pursota kuorrute jäähtyneiden karpalokuppikakkujen päälle. Koristele karpaloilla ja piparkakkumuruilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä