Maku

Karpaloiset aleksanterinleivokset

3 h
5
4

Aleksanterinleivokset ovat leivonnaisten aatelistoa! Muropohjainen taikina kaitsee hellään huomaansa kirpeän karpalokerroksen ja täyteläisen mantelimassan. Herkuttelun kruunajaisiksi pinnalle levitetään anteeksipyytelemättömän makea tomusokerikuorrutus. Pinnan koristekuvio syntyy helposti cocktailtikulla. Aleksanterit on helppo valmistaa odottamaan jo pari päivää ennen tarjoilua. Kuva: Laura Riihelä
Tulosta
Kuvat Baking Instinct

Ainekset (25 palaa)

Leivospohja

  • 400 gvoita (pehmeää)
  • 3 dlhienoa sokeria (Siro)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 kplkananmunan keltuainen
  • 2 tlsitruunan raastettua kuorta (luomu)
  • 7 1/2-8 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 200 gmantelimassaa
  • tomusokeria (kaulintaan)
  • 1 1/2 dlkarpalohyytelöä

Kuorrutus

  • 2/3 dlsitruunamehua
  • 5 1/2 dltomusokeria
  • punaista valmista koristekuorrutusta (esim. Dr. Oetker)

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h
MITÄ PIDIT?
5