Kotivinkki

Karpalohillolla täytetty bostonkakku

2 h
0
0

Karpalohillolla täytetty bostonkakku

Bostonkakku on kahvipöydän klassikko. Tässä reseptissä kakku on täytetty karpalohillolla, mutta sen täytteeksi sopivat mainiosti myös muut hillot ja marmeladit.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 annosta)

  • ½ pkthiivaa (25 g)
  • 2 ½ dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1kananmuna
  • 7–8 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita tai margariinia
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • kananmuna voiteluun

Täyte

  • 100 gvaniljanmakuista tuorejuustoa
  • 1 dlkarpalohilloa (tai muuta marjahilloa)

Päälle

  • valmista sokerikuorrutetta
  • raesokeria
  • muutama karpalo (tai muu marja)
  • 80 gmantelijauhetta (rusinoita)

Voiteluun:

  • 1kananmuna

Pinnalle:

  • 1 dlvaaleanpunaista tomusokeria
  • 2 tlvettä

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon kananmuna ja noin 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää loput jauhot vähitellen alustaen. Lisää rasva ja alusta taikina kimmoisaksi, kulhon reunoista irtoavaksi.

3. Laita taikina kohoa-maan lämpimään paikkaan liinan alle 20 minuutiksi.

4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

5. Levitä taikinalevylle tuorejuusto ja hillo. Kieritä levy rullaksi ja leikkaa se kahdeksaan palaan.

6. Voitele vuoka. Asettele palat leikkauspinta ylöspäin. Voitele kakun pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Kohota noin 30 minuuttia. Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Kypsä bostonkakku irtoaa vuoan reunoista ja on saanut kauniin värin pintaansa.

7. Jäähdytä bostonkakku ja koristele se sokerikuorrutteella ja karpaloilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä