


Täydellinen karpalobrita-juustokakku – sisällä samettinen täyte ja päällä rouskuvaa marenkia
4 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 3 h 45 min
Yhdistä suosikkikakut juhlan kunniaksi samaan pakettiin. Britakakun maukas marenki ja karpalojuustokakun herkullinen täyte tekevät tästä kauden himoituimman leivonnaisen.
Reseptin ainekset
10 annosta
125 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
3
keltuaista
2½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
kevytmaitoa
Marenki
3
valkuaista
1½ dl
sokeria
2 rkl
mantelilastuja
Täyte
4
liivatelehteä
3½ dl (200 g)
karpaloita
2 dl
vispikermaa
600 g
tuorejuustoa
2 dl
tomusokeria
Koristelu
2 dl
kermavaahtoa
1 dl
karpaloita
Karpalobrita-juustokakku – ohje:
- Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot ja maito vuorotellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
- Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Lisää sokeri osissa. Vatkaa, kunnes seos on jämäkkää. Levitä marenki taikinan päälle ja lisää mantelilastut.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes pinta on vaaleanruskea. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja irrota. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Halkaise kakku.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta karpalot kattilassa sauvasekoittimella. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita se ja tomusokeri kermaan.
- Kuumenna karpalosose ja sekoita siihen puristetut liivatteet. Lisää karpalosose kermaseokseen samalla sekoittaen.
- Pane kakun pohjapala takaisin irtopohjavuokaan. Kaada päälle täyte. Lisää kakun päälliosa. Siirrä kylmään 3 tunniksi.
- Irrota kakku vuoasta. Koristele kermalla ja karpaloilla.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteisen britakakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
