Maku

Karpalo-valkosuklaa-eclairit

2 h 15 min
4.5
0

Karpalo-valkosuklaa-eclairit

Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 100 gvoita
  • 2 dlvettä
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 3 kplmunaa

Täyte

  • 75 gvalkosuklaata
  • 1 kplliivatelehteä
  • 1 rklvettä
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 kplvaniljatankoa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlkarpaloita (soseutettuna)

Kuorrutus

  • 25 gvalkosuklaata
  • 3 rklkoristerakeita (punaisia tai vaaleanpunaisia)

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää nesteeseen kerralla jauhot. Siirrä takaisin liedelle miedolle lämmölle ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on paksua, sileää ja irtoaa kattilan reunoilta. Jäähdytä taikina kädenlämpöiseksi.

Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa viimeisen munan lisäyksen jälkeen vielä hetki.

Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota 8–10 cm:n pituisia tankoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät laskisi.

Sulata valkosuklaa.

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia, puristele kuivaksi ja liuota se kuumennettuun vesitilkkaan.

Sekoita kulhossa jogurtti, sokeri ja puolikkaan vaniljatangon siemenet. Sekoita ensin suklaasula ja sitten liivate jogurtin joukkoon.

Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto ja karpalosose jogurttiin.

Siirrä täyte pursotinpussiin. Anna jähmettyä jääkaapissa 1–2 tuntia.

Halkaise jäähtyneet eclairit ja pursota karpalo-valkosuklaatäytettä leivoksiin.

Koristele karpalo-valkosuklaa-eclairit sulatetulla valkosuklaalla ja koristerakeilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä