Karpalotiramisu kätkee sisäänsä kinuskisen yllätyksen – tee klassikkojälkiruoka uudella tavalla
6 h 35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
6 h Karpalotiramisu on marjainen ja kinuskisen makea versio klassikkojälkiruoasta. Valmista se rauhassa jo edellispäivänä ja annostele laseihin viime hetkellä. Muista antaa marjakastikkeen imeytyä kunnolla kekseihin, etteivät ne jää koviksi. Ihana jälkiruoka vaikka joulunajan juhlapöytään!
KA
3
Kuvat
Julkaistu 2.12.2020

Karpalotiramisu kätkee sisäänsä kinuskisen yllätyksen – tee klassikkojälkiruoka uudella tavalla
Reseptin ainekset (8–10 annosta )
- 8–10 savoiardikeksiä
- 3 dl pakastekarpaloita
- ½ dl sitruunamehua
- 2 dlsokeria
- ½ vaniljatanko
Kinuskikastike
- 2 dlkermaa
- 1 dlfariinisokeria
- 1 dlsokeria
Päälle
- 4liivatelehteä
- 2 dlvispautuvaa vaniljakastiketta
- 4 dlmascarponejuustoa
- ½ dl juoksevaa hunajaa
- 2 rklsitruslikööriä
Koristeluun
- Tummaa kaakaojauhetta
Karpalotiramisu – ohje:
- Laita savoiardikeksit lasien tai vuoan pohjalle.
- Kiehauta karpalot sitruunamehun, sokerin ja halkaistun vaniljatangon kanssa niin, että karpalot pehmenevät. Poista vaniljatanko. Soseuta tasaiseksi.
- Kaada seos lämpimänä keksien päälle. Peitä ja anna imeytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
- Tee kinuskikastike: Laita paksupohjaiseen kattilaan kerma ja sokerit. Keitä, kunnes kastike on paksuhkoa, 10–15 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä. Kaada keksien päälle.
- Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vaahdota vaniljakastike ja mascarpone ja lisää hunaja.
- Kuumenna sitruslikööri ja liota siihen liivatteet. Katso, että ne sulavat täysin. Sekoita liivateliemi kermamassaan koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos kastikkeiden päälle. Peitä ja laita karpalotiramisu kylmään hyytymään vielä pariksi tunniksi.
- Koristele karpalotiramisun pinta lopuksi kaakaojauheella.

Tiramisu – tee kotona Italian rakkain jälkiruoka
Maku

Tiramisukakku – klassikkojälkiruoan juhlavampi versio
Maku

Jouluinen tiramisu – klassikkojälkkärin jouluversio viettelee kinuskikerman ja itse keitetyn karpalohillon yhdistelmällä
Meillä kotona

Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
Maku

Tyrnitiramisu
Maku

Liköörillä maustettu mansikka-valkosuklaatiramisu
Kotivinkki

Aito italialainen tiramisu
Maku

Sitruunainen tiramisu
Maku