Karpalotiramisu kätkee sisäänsä kinuskisen yllätyksen – tee klassikkojälkiruoka uudella tavalla
Kasvis
6 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 6 h
Karpalotiramisu on marjainen ja kinuskisen makea versio klassikkojälkiruoasta. Valmista se rauhassa jo edellispäivänä ja annostele laseihin viime hetkellä. Muista antaa marjakastikkeen imeytyä kunnolla kekseihin, etteivät ne jää koviksi. Ihana jälkiruoka vaikka joulunajan juhlapöytään!
Kiehauta karpalot sitruunamehun, sokerin ja halkaistun vaniljatangon kanssa niin, että karpalot pehmenevät. Poista vaniljatanko. Soseuta tasaiseksi.
Kaada seos lämpimänä keksien päälle. Peitä ja anna imeytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
Tee kinuskikastike: Laita paksupohjaiseen kattilaan kerma ja sokerit. Keitä, kunnes kastike on paksuhkoa, 10–15 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä. Kaada keksien päälle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vaahdota vaniljakastike ja mascarpone ja lisää hunaja.
Kuumenna sitruslikööri ja liota siihen liivatteet. Katso, että ne sulavat täysin. Sekoita liivateliemi kermamassaan koko ajan sekoittaen.
Kaada seos kastikkeiden päälle. Peitä ja laita karpalotiramisu kylmään hyytymään vielä pariksi tunniksi.
Koristele karpalotiramisun pinta lopuksi kaakaojauheella.