Maku

Karpalo-sienitäytteinen mureke

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Karpalo-sienitäyte tekee lampaanjauhelihamurekkeesta juhlaruokaa.
1
0
Julkaistu: 2.12.2007


Reseptin ainekset (16 viipaletta)

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 800 glampaan jauhelihaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlmustapippuria

Täyte

  • 2 dlkarpaloita (soseutettuna)
  • 2 rklhunajaa
  • 400 gsuppilovahveroita
  • 1 kplsipulia
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1 rklkorppujauhoja

Kastike

  • 200 gkermaviiliä
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta
  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa korppujauhot sekä ruokakerma ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla rasvassa pehmeiksi.
  4. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita mureketaikina tasaiseksi.
  5. Valmista täyte. Sekoita karpalososeeseen hunaja. Revi puhdistetut sienet pienemmiksi ja paista pannulla hienonnetun sipulin kanssa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Ota puolet mureketaikinasta ja muotoile leivinpaperille pellille soikea murekepohja. Levitä sen keskelle karpalosose ja paistetut sienet. Muotoile lopputaikinasta päälle kansi ja tiivistä reunat hyvin. Ripottele murekkeen pinnalle korppujauhoja.
  7. Nosta pelti uuniin ja paista 45–60 minuuttia.
  8. Sekoita kermaviilikastike.
  9. Tarjoa murekkeen ja kastikkeen kanssa paistetulla purjolla maustettua perunamuusia ja keitettyjä ruusukaaleja.
Kommentoi »