Maku

Karpalo-rosmariinikastike

40 min
0
0

Karpalo-rosmariinikastike

MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 150 gjuuriselleriä
  • 100 gpalsternakkaa
  • 2 kplsalottisipulia
  • 5 kpltuoreita herkkusieniä
  • 1 rklvoita
  • 1 dlpunaviiniä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 1 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 5 dllihalientä
  • 1 dlkarpaloita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklvoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Esikäsittele juurekset, sipulit ja sienet ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Ruskista niitä hetki voissa kattilassa. Lisää punaviini ja mausteet ja kiehauta.
Lisää riistaliemi ja karpalot ja jatka kiehauttamista, kunnes nesteestä on haihtunut kolmasosa.
Siivilöi seos tiheän siivilän läpi ja kaada kastike toiseen kattilaan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kiehauta kastike juuri ennen tarjoilua, lisää vielä nokare voita, jotta saat kastikkeesta kauniin kiiltävän.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä