0(0)
Karpalo-leipäjuusto
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h
Leipäjuustoa voi valmistaa myös itse, jolloin sen voi maustaa haluamallaan tavalla. Tässä leipäjuustossa maistuu karpalo, joka tuo makuun miellyttävän vivahteen.
Julkaistu 30.11.2016
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
4 lArla luomu täysmaitoa
1 rklsuolaa
1 rkljuustonjuoksutinta
Lisäksi
3 rklkuivattuja karpaloita

Mittaa maito kattilaan ja lisää suola. Kuumenna maito 39-42 asteiseksi ja siirrä kattila pois levyltä.

Sekoita joukkoon juoksutin ja peitä kannella. Anna saostua noin 30 minuuttia.

Leikkaa juustomassaan veitsellä ristiviillot ja anna heran erottua noin 10 minuuttia.

Kastele juustoharso ja laita se siivilään. Nostele reikäkauhalla juustoa siivilään.

Lisää massaan kuivatttuja karpaloita. Painele juustoa, jotta hera valuu pois. Taittele harso juuston päälle ja laita pieni lautanen painoksi. Jätä juusto yöksi jääkaappiin valutusastian päälle.

Poista seuraavana päivänä juusto harsosta ja kumoa uunipellille folion palan päälle. Käytä uunin grillivastuksia pinnan ruskistamiseen. Tähän menee aikaa noin 5 minuuttia grilli vastuksien ollessa täysillä. Tarkkaile juuston pintaa jatkuvasti.

2 kommenttia