5(1)
Karpalo-kookosmuffinit
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Näissä muffineissa eksoottinen kookos kohtaa kirpeän karpalon. Muffinitaikinasta saa mehevän lisäämällä siihen sekä kookosmaitoa että -hiutaleita. Kuivatut karpalot ovat oiva lisä. Näiden leivonnaisten juju on pinnalle lisättävä rapea kookosmuru. Kokeile murusseokseen kinuskilta maistuvaa palmusokeria. Myös muscovadosokeri toimii loistavasti. Kuva: Satu Nyström
4.3.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
150 gvoita (pehmeää)
1 1/2 dlfariinisokeria
3 kplmunaa
1 dlkookosmaitoa (esim. extra creamy, Santa Maria)
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/3 dlkookoshiutaleita
2 tlleivinjauhetta
1 dlkuivattuja karpaloita (silputtuina)
Kookosmuru
50 gvoita (pehmeää)
1 1/4 dlpalmusokeria (tai muscovadosokeria)
3/4 dlkookoshiutaleita
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa

Karpalo-kookosmuffinit – ohje:

Taikina

Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi.

Lisää munat edelleen vatkaten sekä kookosmaito. 

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja kuivatut karpalot. Lisää ne muihin aineksiin. Sekoita nopeasti tasaiseksi mutta älä enää vaivaa.

Annostele taikinaa muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin muffinivuokiin. Älä täytä vuokia piripintaan.

Kookosmuru

  1. Nypi kulhossa yhteen kaikki muruseoksen ainekset. Lisää reilusti kookosmurua kuhunkin muffinivuokaan, taikinakerroksen päälle.
  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes muffinit saavat kauniin värin ja ovat kypsiä tikulla testattaessa.
  3. Anna muffinien jäähtyä ja siivilöi päälle halutessasi tomusokeria.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo