Karpalo-kookosmuffinit
45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
20 minNäissä muffineissa eksoottinen kookos kohtaa kirpeän karpalon. Muffinitaikinasta saa mehevän lisäämällä siihen sekä kookosmaitoa että -hiutaleita. Kuivatut karpalot ovat oiva lisä. Näiden leivonnaisten juju on pinnalle lisättävä rapea kookosmuru. Kokeile murusseokseen kinuskilta maistuvaa palmusokeria. Myös muscovadosokeri toimii loistavasti. Kuva: Satu Nyström
KA
5
Kuvat
Julkaistu 4.3.2015

Karpalo-kookosmuffinit
Reseptin ainekset (12 kpl)
Taikina
- 150 gvoita (pehmeää)
- 1 1/2 dlfariinisokeria
- 3 kplmunaa
- 1 dlkookosmaitoa (esim. extra creamy, Santa Maria)
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 1/3 dlkookoshiutaleita
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 dlkuivattuja karpaloita (silputtuina)
Kookosmuru
- 50 gvoita (pehmeää)
- 1 1/4 dlpalmusokeria (tai muscovadosokeria)
- 3/4 dlkookoshiutaleita
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlvaniljasokeria
- 1/4 tlsuolaa
Karpalo-kookosmuffinit – ohje:
Taikina
Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi.
Lisää munat edelleen vatkaten sekä kookosmaito.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja kuivatut karpalot. Lisää ne muihin aineksiin. Sekoita nopeasti tasaiseksi mutta älä enää vaivaa.
Annostele taikinaa muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin muffinivuokiin. Älä täytä vuokia piripintaan.
Kookosmuru
- Nypi kulhossa yhteen kaikki muruseoksen ainekset. Lisää reilusti kookosmurua kuhunkin muffinivuokaan, taikinakerroksen päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes muffinit saavat kauniin värin ja ovat kypsiä tikulla testattaessa.
- Anna muffinien jäähtyä ja siivilöi päälle halutessasi tomusokeria.