Kotivinkki

Karpalo-hasselpähkinäleipä

2 h 50 min
0
2

Karpalo-hasselpähkinäleipä

Täydellisessä leivässä yhdistyy kuivattujen karpaloiden makeus ja kirpeys sekä pähkinöiden rouske. Leivän maku on niin runsas, että päälle tarvitset vain voinokareen. Tämä leipä maistuu herkuttelijoille!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 4 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsiirappia
  • 1½ tlsuolaa
  • 1 tlkanelia
  • 2 dlruisjauhoja
  • 5-6 dlvehnäjauhoja
  • 150 ghasselpähkinöitä
  • 150 gmakeita kuivattuja karpaloita
  • 1 psaprikoosia

Tee näin

2 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Karpalo-hasselpähkinäleipä

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen ja lisää siirappi, suola sekä kaneli. Sekoita, kunnes hiiva liukenee.

2. Lisää ruisjauhot ja vehnäjauhot vähän kerrallaan koko ajan vaivaten. Vaivaa
5 minuuttia.

3. Lisää lopuksi kokonaiset hasselpähkinät ja karpalot. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunti.

4. Jaa taikina kahteen osaan ruisjauholla jauhotetulla pöydällä. Vaivaa ja muovaa palat limpuiksi. Nosta limput uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinan alla noin tunti.

5. Laita 250-asteisen uunin alatasolle syvä uunipelti.

6. Leikkaa leipien pintaan viiltoja. Työnnä leipäpelti uunin keskitasolle ja kaada alla olevalle pellille 1–2 dl vettä. Sulje luukku ja laske lämpötila 225 asteeseen. Paista leipiä noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä koputtamalla leivän pohjaa. Jos ääni kuulostaa ontolta kuminalta, leivät ovat kypsiä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä