Maku

Karpalo-cheddarleipä

45 min
4.5
0

Karpalo-cheddarleipä

KA
0
4.5
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlspelttijauhoja (täysjyvä)
  • 3 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 75 gvoita (pehmeää)
  • 3 dlkevytmaitoa (kylmää)
  • 100 gcheddarjuustoa (raastettuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa yleiskoneen kulhoon jauhot, leivinjauhe, suola, karpalot, kuutioitu voi ja maito. Sekoita keskinopeudella ainekset yhteen, tasaiseksi taikinaksi. Voit myös sekoittaa ainekset käsin kulhossa.

Lisää lopuksi suurin osa juustoraasteesta ja sekoita se taikinaan. Älä enää vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu liikaa sitkoa. Säästä loput juustosta pinnalle.

Muotoile taikina pyöreäksi ja melko litteäksi leiväksi. Nosta se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee karpalo-cheddarleipään ristiviilto terävällä veitsellä. Ripottele päälle loput juustosta.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeaksi ja kypsäksi 25–30 minuuttia. Jäähdytä karpalo-cheddarleipää hetki ritilällä.

Vinkki!

Jos aikaa ei ole taikinan kohottamiselle, käytä leivinjauhetta. Leivinjauheella leivottu leipä vanhenee tosin nopeammin.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä