Karpalo-appelsiinichutney

50 min
0
0

Karpalo-appelsiinichutney

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 1000 gappelsiinia
  • 500 gkarpaloita
  • 2 kplpunasipulia (silputtuna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 5 dlfariinisokeria
  • 2 tlsuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä. Leikkaa kaksi appelsiinia kuorineen mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet pieniksi sektoreiksi. Purista lopuista appelsiineista mehut talteen (noin 2 dl). Mittaa kaikki chutneyn ainekset kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 20–30 minuuttia, kunnes seos muuttuu sopivan sakeaksi.

Vinkki!

Chutney on kotoisin Intiasta. Se on hapanimelä ja mausteinen ruokien lisäke, joka valmistetaan tavallisimmin hedelmistä, sipulista, mausteista, kuten valkosipulista, chilistä tai inkivääristä sekä viinietikasta ja sokerista. Chutney voi olla karkearakenteista tai sileää ja sen mausteisuus voi vaihdella miedosta tuliseen. Chutneyta syödään intialaisten curry- sekä liharuokien lisäkkeenä. Makeammat ja vähemmän tuliset chutneyt, kuten mangochutney, maistuvat leivällä tai juustojen kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä