Maku

Karjalansukuinen paisti

5 h 10 min
5
0

Karjalansukuinen paisti

GL
LA
MA
MU
0
5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gsianlihaa (kuutioituna)
  • 500 gnaudanlihaa (kuutioituna)
  • 3 kplporkkanaa
  • 3 kplsipulia
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 1 kplfenkolia
  • 10 dllihalientä
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

5 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN5 h

Voitele uunivuoka (vetoisuus 3 l) tai käytä reilun kokoista pataa. Kumoa lihat astiaan ja lisää joukkoon kuoritut, paloitellut kasvikset. Kaada päälle lihaliemi ja lisää joukkoon mausteet.

Laske uuninlämpö 150 asteeseen ja anna hautua muutaman tunnin ajan (3–5 tuntia). Möyhi välillä aineksia, etteivät ne paahdu liikaa. Tarkista samalla, että nestettä on riittävästi karjalansukuisessa paistissa.

•Siirrä myöhemmin tarjottavaksi tarkoitettu ruoka viileään mahdollisimman pian valmistumisen jälkeen. Talvisaikaan pikajäähdytys hoituu energiaa hukkaamatta ulkoportaalla tai parvekkeella. Suojaa ruoka hyvin herkkusuukotieläinten varalta!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä