Maku

Karjalanpiirakat riisitäytteellä

1 h 15 min
3.5
0

Karjalanpiirakat riisitäytteellä

MU
KA
0
3.5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Kari Kaipainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Kuoritaikina

  • 2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 4 1/2 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja

Riisitäyte

  • 4 dlvettä
  • 3 dlpuuroriisiä
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklvoita

Voiteluun

  • 2 dlvettä (kiehuvaa)
  • 50 gvoita

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista ensin karjalanpiirakoiden riisitäyte. Kiehauta kattilassa vesi ja riisi. Kun vesi on imeytynyt, lisää maito. Kun maito alkaa kiehua, pienennä lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen, välillä sekoittaen, lähes kypsiksi. Lisää lopuksi voi ja suola. Säilytä lämpimässä.
Sekoita vesi, suola ja jauhot tasaiseksi massaksi.
Kaada taikina pöydälle. Vaivaa taikina kiinteäksi ja lisää tarvittaessa jauhoja. Kun taikina tuntuu kiinteältä, pyörittele se tangoiksi.
Leikkaa tangot palasiksi. Pyörittele palat palloiksi.
Painele pallot litteiksi kakkaroiksi. Kun kaikki palat ovat litteitä, alkaa kuorien ajeleminen.
Pyöritä piiraspulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla. Tee karjalanpiirakoista ohuita ja soikeita ja perunapiirakoista pyöreitä ja ohuita. Tee kuorista kymmenen kappaleen pinoja. Ripota väleihin vähän jauhoja. Peitä liinalla tai muovilla, etteivät ne kuivu.
Levitä valmiit kuoret leivinlaudalle. Harjaa ylimääräiset jauhot pois. Lusikoi kullekin piirakalle runsas lusikallinen täytettä. Levitä täyte melkein reunoille asti.
Rypytä piirakan reunat etusormilla vetäen tai käyttäen apuna peukaloa ja etusormea.
Paista piirakoita kuumassa uunissa 275–300 asteessa noin 15 minuuttia.
Kasta karjalanpiirakat voi-vesiseokseen ja nosta ne tarjolle.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä