Ohratäytteiset karjalanpiirakat – perinneherkun makoisa versio
2 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
1 h 30 minOhratäytteisissä karjalanpiirakoissa on maku kohdillaan! Täyteläinen ohrapuuro ja rapsakka ruiskuori muodostavat makuparin, joka todella jää mieleen.
KA
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.3.2008

Ohratäytteiset karjalanpiirakat – perinneherkun makoisa versio
Reseptin ainekset (25 kpl)
Ohrapuuro
- 12 dlkevytmaitoa
- 2 dlohrasuurimoita
- 1 tlsuolaa
Kuoritaikina
- 4 dlruisjauhoja
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlsuolaa
- 2 dlvettä
Voiteluun
- 3/4 dlkevytmaitoa
- 75 gvoita
Ohratäytteiset karjalanpiirakat valmistuvat näin:
- Valmista karjalanpiirakoiden täytettä varten ohrapuuro. Kaada maito kattilaan ja lämmitä sekoittaen kiehuvaksi. Lisää ohrasuurimot ja anna hautua hiljaa liedellä poristen 1–1 1/2 tuntia. Sekoittele puuroa välillä pohjaa myöden ja mausta suolalla. Anna jäähtyä.
- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää kylmä vesi ja vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, leikkaa se 24 osaan ja suojaa kuivumiselta.
- Pulikoi tai kauli yksi kiekko kerrallaan ohueksi soikioksi. Käytä apuna runsaasti ruis-vehnäjauhoseosta, jotta ohuet kuoret eivät tartu pöytään kiinni. Aseta paperinohuet taikinakuoret muovikelmun sisään odottamaan täyttöä.
- Puhdista ylimääräiset jauhot kaulituista taikinakuorista pullasudin avulla. Levitä 1–2 rkl puuroa ohueksi kerrokseksi soikion keskelle. Taita taikinan reunat puuron päälle ja rypytä piirakka etusormien avulla keskeltä aloittaen.
- Nosta piirakat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa noin 15 min.
- Sulata kattilassa maito ja voi. Kastele paistetut, vielä lämpimät karjalanpiirakat molemmin puolin seokseen ja nosta leivinliinan alle pehmenemään. Maito-voiseoksen voit levittää piirakoille myös pullasudin avulla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten karjalanpiirakoiden resepti!

Gluteenittomat karjalanpiirakat – rapsakka kuori valmistetaan tattari- ja riisijauhoista
Maku

Karjalanpiirakka – selkeillä kuvaohjeillamme teet suomalaiset perinneherkut kuin ammattilainen!
Maku

Aidot karjalanpiirakat – aivan kuin mummon tekemiä
Maku

Perinteiset karjalanpiirakat – rapsakka ruiskuori kätkee sisäänsä mehevän riisipuurotäytteen
Maku

Peltikarjalanpiirakka – perinneherkku isoon nälkään!
Maku

Vatruskat – karjalaisen keittiön klassikot
Maku

Lanttukukko
Maku

Mausteiset sienipasteijat
Kotivinkki