Ohratäytteiset karjalanpiirakat – perinneherkun makoisa versio
Kasvis
Munaton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h 30 min
Ohratäytteisissä karjalanpiirakoissa on maku kohdillaan! Täyteläinen ohrapuuro ja rapsakka ruiskuori muodostavat makuparin, joka todella jää mieleen.

Reseptin ainekset 25 kpl
Ohrapuuro
12 dlkevytmaitoa
2 dlohrasuurimoita
1 tlsuolaa
Kuoritaikina
4 dlruisjauhoja
1 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlsuolaa
2 dlvettä
Voiteluun
3/4 dlkevytmaitoa
75 gvoita
Ohratäytteiset karjalanpiirakat – ohje:
- Valmista karjalanpiirakoiden täytettä varten ohrapuuro. Kaada maito kattilaan ja lämmitä sekoittaen kiehuvaksi. Lisää ohrasuurimot ja anna hautua hiljaa liedellä poristen 1–1 1/2 tuntia. Sekoittele puuroa välillä pohjaa myöden ja mausta suolalla. Anna jäähtyä.
- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää kylmä vesi ja vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, leikkaa se 24 osaan ja suojaa kuivumiselta.
- Pulikoi tai kauli yksi kiekko kerrallaan ohueksi soikioksi. Käytä apuna runsaasti ruis-vehnäjauhoseosta, jotta ohuet kuoret eivät tartu pöytään kiinni. Aseta paperinohuet taikinakuoret muovikelmun sisään odottamaan täyttöä.
- Puhdista ylimääräiset jauhot kaulituista taikinakuorista pullasudin avulla. Levitä 1–2 rkl puuroa ohueksi kerrokseksi soikion keskelle. Taita taikinan reunat puuron päälle ja rypytä piirakka etusormien avulla keskeltä aloittaen.
- Nosta piirakat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa noin 15 min.
- Sulata kattilassa maito ja voi. Kastele paistetut, vielä lämpimät karjalanpiirakat molemmin puolin seokseen ja nosta leivinliinan alle pehmenemään. Maito-voiseoksen voit levittää piirakoille myös pullasudin avulla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten karjalanpiirakoiden resepti!