4(6)
Lammaskarjalanpaisti – perinteinen resepti uudella tavalla
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 2 h 20 min
Lampaanlihasta valmistettu karjalanpaisti vie perinneherkun uudelle tasolle! Kokeile tarjota lammaspataa vaikka couscousin kanssa!
Reseptin ainekset
10 annosta
1000 glampaanlihaa (paistia ja lapaa)
2 kplsipulia
2 kplporkkanaa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kpllaakerinlehteä
2 rkltuoretta rosmariinia
2 tlsuolaa
2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Välimeren)

Näin valmistat karjalanpaistin lampaanlihasta:

  1. Leikkaa lihat melko reiluiksi kuutioiksi.
  2. Halkaise sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi.
  3. Nosta lihapalat, sipulilohkot, porkkanapalat ja valkosipuliviipaleet kerroksittain pataan.
  4. Lisää laakerinlehdet, rosmariinin oksat, suola, yrttiseos ja vettä sen verran, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät.
  5. Kypsennä pataa ilman kantta 250 asteessa, kunnes lihan pinta ruskistuu. Kääntele lihapaloja niin, että loputkin lihapalat ruskistuvat.
  6. Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen, nosta kansi päälle ja anna padan hautua 2–4 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä, ettei liha kuivu liikaa.
  7. Tarjoa lammaspataa keitettyjen perunoiden tai vaihteeksi couscousin ja grillattujen vihannesten kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen karjalanpaistin resepti!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.