Maku

Lammaskarjalanpaisti – perinteinen resepti uudella tavalla

2 h 30 min
GL
LA
MA
MU
4.33
1

Lampaanlihasta valmistettu karjalanpaisti vie perinneherkun uudelle tasolle! Kokeile tarjota lammaspataa vaikka couscousin kanssa!
Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen, Saara Kähönen

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 glampaanlihaa (paistia ja lapaa)
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Välimeren)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN2 h 20 min

Näin valmistat karjalanpaistin lampaanlihasta:

  1. Leikkaa lihat melko reiluiksi kuutioiksi.
  2. Halkaise sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi.
  3. Nosta lihapalat, sipulilohkot, porkkanapalat ja valkosipuliviipaleet kerroksittain pataan.
  4. Lisää laakerinlehdet, rosmariinin oksat, suola, yrttiseos ja vettä sen verran, että lihapalat juuri ja juuri peittyvät.
  5. Kypsennä pataa ilman kantta 250 asteessa, kunnes lihan pinta ruskistuu. Kääntele lihapaloja niin, että loputkin lihapalat ruskistuvat.
  6. Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen, nosta kansi päälle ja anna padan hautua 2–4 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä, ettei liha kuivu liikaa.
  7. Tarjoa lammaspataa keitettyjen perunoiden tai vaihteeksi couscousin ja grillattujen vihannesten kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen karjalanpaistin resepti!

MITÄ PIDIT?
4.33