Maku

Karitsanpotkat kahviliemessä

3 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
3 h
Maistuisivatko suussasulavat karitsanpotkat? Karitsanpotkat hautuvat kahvisessa liemessä hajoavan meheviksi. Maukasta lientä ei keitetä kastikkeeksi, vaan se maistuu sellaisenaan maalaisleivän kera. Tätä kannattaa kokeilla!
GL
MA
5
0
Julkaistu: 16.4.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 1600 gKaritsan potkaa (4 kpl)
  • 4 kplsalottisipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 400 gtuoreita herkkusieniä
  • 5 dlkahvijuomaa
  • 3 dllihalientä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/4 tlpippurisekoitusta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Lisäksi

  • 8 kplmaalaisleipäviipaletta
Tulosta

Sulata pakastetut potkat jääkaapissa (noin 1 vrk). Ota potkat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Kuori sipulit. Puolita valkosipulit ja lohko salottisipulit neljään osaan.

Puhdista sienet, puolita ne ja paahda ne kevyesti pannulla.

Sekoita kasvikset, kahvi, lihaliemi ja mausteet suuressa kannellisessa padassa.

Ruskista potkat pannulla voissa kaksi kerrallaan. Nosta potkat pataan.

Hauduta lihoja 180-asteisessa uunissa kannella peitettynä noin 3 tuntia.

Tarjoa karitsanpotkat liemineen rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Kommentoi »