Maku

Karitsan paahtopaisti ja Salsa Verde

45 min
5
0

Karitsan paahtopaisti ja Salsa Verde

Karitsan paahtopaisti salsa verdellä sopii erinomaisesti pääsiäisenä nautittavaksi.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkaritsan paahtopaistia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • nokare voita ja tilkka öljyä paistamiseen

Salsa Verde

  • 1½ dltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 dltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
  • ½ dltuoretta minttua hienonnettuna
  • 2 rklkapriksia
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 tlDijon sinappia
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 dlneitsyt oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Ota karitsan paahtopaistit hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Valmista salsa verde mittaamalla kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuttamalla sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta salsa verde jääkaappiin maustumaan.

Mausta karitsan paahtopaistit suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Paista karitsan paahtopaisteja molemmilta puolilta noin 7 minuutin ajan. Ruskista myös paahtopaistien reunat. Kääri karitsan paahtopaistit folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia. Leikkaa karitsan paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa salsa verden, munakoisopaistoksen ja paahdettujen terttukirsikkatomaattien kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä