Nappivalinta pääsiäiseen: karitsan paahtopaistit ja salsa verde
45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
15 minKaritsan paahtopaistit ja salsa verde sopivat erinomaisesti pääsiäisenä nautittavaksi. Raikas kastike on täydellinen pari mehevälle lihalle!
4.5
Julkaistu 21.2.2016

Nappivalinta pääsiäiseen: karitsan paahtopaistit ja salsa verde
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4 kplkaritsan paahtopaistia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- nokare voita ja tilkka öljyä paistamiseen
Salsa verde
- 1½ dltuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 dltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- ½ dltuoretta minttua hienonnettuna
- 2 rklkapriksia
- 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 tlDijon sinappia
- 1 rklpunaviinietikkaa
- 1 dlneitsyt oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Karitsan paahtopaistit ja salsa verde valmistuvat näin:
- Ota karitsan paahtopaistit hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista.
- Valmista salsa verde mittaamalla kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuttamalla sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta salsa verde jääkaappiin maustumaan.
- Mausta karitsan paahtopaistit suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Paista karitsan paahtopaisteja molemmilta puolilta noin 7 minuutin ajan. Ruskista myös paahtopaistien reunat. Kääri karitsan paahtopaistit folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia.
- Leikkaa karitsan paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa salsa verden, munakoisopaistoksen ja paahdettujen terttukirsikkatomaattien kera.
Vinkki!
Kaipaatko perinteisempää reseptiä? Kurkkaa tämä karitsan paahtopaistien ohje!

Karitsan paahtopaistit grillissä – minttuinen mausteseos ja täydellinen paistopinta takaavat makunautinnon
Maku

Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko
Maku

Grillattu karitsankare
Maku

Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!
Maku

Lammasmureke
Maku

Karitsanpotkat kahviliemessä
Maku

Lammasruoat – parhaat suosikkireseptit

Karitsankyljykset
Maku