Maku

Nappivalinta pääsiäiseen: karitsan paahtopaistit ja salsa verde

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Karitsan paahtopaistit ja salsa verde sopivat erinomaisesti pääsiäisenä nautittavaksi. Raikas kastike on täydellinen pari mehevälle lihalle!
4.5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkaritsan paahtopaistia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • nokare voita ja tilkka öljyä paistamiseen

Salsa verde

  • 1½ dltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 dltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
  • ½ dltuoretta minttua hienonnettuna
  • 2 rklkapriksia
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 tlDijon sinappia
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 dlneitsyt oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Tulosta

Karitsan paahtopaistit ja salsa verde valmistuvat näin:

  1. Ota karitsan paahtopaistit hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista.
  2. Valmista salsa verde mittaamalla kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuttamalla sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta salsa verde jääkaappiin maustumaan.
  3. Mausta karitsan paahtopaistit suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Paista karitsan paahtopaisteja molemmilta puolilta noin 7 minuutin ajan. Ruskista myös paahtopaistien reunat. Kääri karitsan paahtopaistit folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia.
  4. Leikkaa karitsan paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa salsa verden, munakoisopaistoksen ja paahdettujen terttukirsikkatomaattien kera.

Vinkki!

Kaipaatko perinteisempää reseptiä? Kurkkaa tämä karitsan paahtopaistien ohje!

Kommentoi »