Maku

Karitsaburgerit saaristolaisleivällä

1 h
0
0

Karitsaburgerit saaristolaisleivällä

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkaritsan jauhelihaa
  • 1 kplkananmuna
  • 1 tlharissa chilitahnaa
  • 1 tlras el hanout -mausteseosta
  • 8 kplsaaristolaisleipäviipaletta
  • 2 rkldijon sinappia
  • 5 dlvarhaiskaalia suikaloituna
  • 1 rklsitruuna mehua
  • 1 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Fetakastike

  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 200 gfetaa murustettuna
  • ½ kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 rklsitruuna mehua
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Hölskykurkut

  • 4 kplavomaankurkkua
  • 3 rklväkiviinaetikkaa
  • 2 rklsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dltuoretta tilliä hienonnettuna

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita karitsan jauheliha, muna ja mausteet hyvin keskenään. Muotoile massasta neljä pihviä. Ripottele hiukan öljyä pihvien pinnalle ennen grillausta.

Sekoita fetakastikkeen kaikki ainekset hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään 15min.

Viipaloi avomaakurkut ohuiksi viipaleiksi ja laita kaikki hölskykurkkujen ainekset kannelliseen astiaan. Hölskytä kunnolla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30min. Hölskytä kurkkuja ennen tarjoilua.

Sekoita varhaiskaalisuikaleet, sitruuna mehu, oliiviöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua vähintään 15min.

Grillaa karitsan jauhelihapihvit molemmilta puolilta ja pihvi kannattaa jättää puolikypsäksi. Grillaa myös saaristolaisleipäviipaleet pikaisesti molemmilta puolilta.

Levitä saaristolaisleipäviipaleille dijon sinappia. Koko hampurilainen saaristolaisleipäviipaleiden väliin varhaiskaalista, karitsan jauhelihapihvistä, fetakastikkeesta ja hölskykurkuista. Nauti heti esim. hölskyperunoiden kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä