Karitsaa, salsa verdeä ja paahdettuja perunoita
3 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
3 h Upea, yrttinen pääsiäisruoka paahdetuilla perunoilla ja tujuilla punasipuleilla.
0
Julkaistu 22.3.2015

Karitsaa, salsa verdeä ja paahdettuja perunoita
Reseptin ainekset (4 annosta)
Karitsan paahtorulla
- 1karitsan paahtorulla
- oliiviöljyä paistamiseen
- suolaa ja pippuria
- 5banaanisalottisipulia
- 2yksikyntistä valkosipulia
- tuoretta timjamia ½ ruukkua
- 1 lyrttilientä
Paahdetut perunat
- 10 kplpieniä ruokaperunoita
- oliiviöljyä paistamiseen
Salsa verde
- 1,25 dltuoretta minttua
- 1,75 dltuoretta persiljaa
- 2 rkltuoretta rakuunaa silputtuna
- 1 rklkapriksia
- 2 0valkosipulinkynsiä silputtuna
- 2 rklsitruunamehua
- 5 rkloliiviöljyä
- 1 tlchilihiutaleita
- Lämmitä uuni 160 asteeseen.
- Mausta karitsarulla suolalla ja pippurilla.
- Lisää isolle paistinpannulle öljyä ja anna lämmetä kuumaksi.
- Nosta rulla pannulle ja kääntele, jotta koko rulla saa kauniin ruskean värin.
- Nosta rulla uunivuokaan lepäämään.
- Silppua molemmat sipulit ja lisää ne pannulle. Paista kunnes ne pehmenevät.
- Mausta sipulit vielä suolalla ja pippurilla.
- Lisää sipulit samaan pataan rullan kanssa.
- Kaada pataan myös yrtti/kasvis/lihaliemikuutio.
- Lisää pataan myös tuore timjami.
- Peitä pata kannella tai vuoka foliolla. Anna karitsan paahtua vähintään kolme tuntia uunissa.
- Kun karitsan paistoaika alkaa olla lopuillaan valmista perunat.
- Keita perunat kokonaisina kuorineen.
- Kun perunat ovat kypsät siirrä ne öljytylle paistinpannulle ja paista kunnes niissä on kaunis pinta.
- Valmista salsa verde sekoittamalla silputut yrtit ja mausteet sekä öljy kulhossa.
- Murskaa ainekset haarukalla pieneksi silpuksi.
- Nosta rulla uunista ja leikkaa annospalat. Lisää lautaselle perunat ja peitä karitsa salsa verdellä.
- Tarjoile marinoitujen punasipuleiden kanssa.