Maku

Karitsaa, salsa verdeä ja paahdettuja perunoita

3 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h
Upea, yrttinen pääsiäisruoka paahdetuilla perunoilla ja tujuilla punasipuleilla.
0
0


Reseptin ainekset (4 annosta)

Karitsan paahtorulla

  • 1karitsan paahtorulla
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa ja pippuria
  • 5banaanisalottisipulia
  • 2yksikyntistä valkosipulia
  • tuoretta timjamia ½ ruukkua
  • 1 lyrttilientä

Paahdetut perunat

  • 10 kplpieniä ruokaperunoita
  • oliiviöljyä paistamiseen

Salsa verde

  • 1,25 dltuoretta minttua
  • 1,75 dltuoretta persiljaa
  • 2 rkltuoretta rakuunaa silputtuna
  • 1 rklkapriksia
  • 2 0valkosipulinkynsiä silputtuna
  • 2 rklsitruunamehua
  • 5 rkloliiviöljyä
  • 1 tlchilihiutaleita
Tulosta
  1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. 
  2. Mausta karitsarulla suolalla ja pippurilla. 
  3. Lisää isolle paistinpannulle öljyä ja anna lämmetä kuumaksi. 
  4. Nosta rulla pannulle ja kääntele, jotta koko rulla saa kauniin ruskean värin. 
  5. Nosta rulla uunivuokaan lepäämään. 
  6. Silppua molemmat sipulit ja lisää ne pannulle. Paista kunnes ne pehmenevät. 
  7. Mausta sipulit vielä suolalla ja pippurilla. 
  8. Lisää sipulit samaan pataan rullan kanssa.
  9. Kaada pataan myös yrtti/kasvis/lihaliemikuutio. 
  10. Lisää pataan myös tuore timjami. 
  11. Peitä pata kannella tai vuoka foliolla. Anna karitsan paahtua vähintään kolme tuntia uunissa. 
  12. Kun karitsan paistoaika alkaa olla lopuillaan valmista perunat. 
  13. Keita perunat kokonaisina kuorineen. 
  14. Kun perunat ovat kypsät siirrä ne öljytylle paistinpannulle ja paista kunnes niissä on kaunis pinta. 
  15. Valmista salsa verde sekoittamalla silputut yrtit ja mausteet sekä öljy kulhossa. 
  16. Murskaa ainekset haarukalla pieneksi silpuksi. 
  17. Nosta rulla uunista ja leikkaa annospalat. Lisää lautaselle perunat ja peitä karitsa salsa verdellä. 
  18. Tarjoile marinoitujen punasipuleiden kanssa. 
Kommentoi »