Maku

Karhunvatukkapiirakka

50 min
5
1

Karhunvatukkapiirakka

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 1½ dlsokeria
  • 1 kplkananmuna
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 5 dlkarhunvatukoita
  • 300 granskankermaa
  • 1 kplkananmuna
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ dlsokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot voiseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele piirakkavuoka ja painele pohja vuokaan, myös reunoille.

Ripottele karhunvatukat tasaisesti pohjan päälle.

Vatkaa ranskankerma, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri hyvin keskenään. Kaada taisaisesti karhunvatukoiden päälle.

Paista karhunvatukkapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 min tai kunnes pinta saa hiukan väriä.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä