Maku

Karhunvatukka-suklaakakku

1 h 50 min
4.7
0

Karhunvatukka-suklaakakku

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Pekka Vainonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 175 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 2 rklkevytmaitoa

Väliin

  • 1 dlvadelmahilloa
  • 200 gkarhunvatukoita

Kuorrute

  • 1 dlkuohukermaa
  • 200 gtummaa suklaata

Koristeeksi

  • karh

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten voi-sokeriseokseen.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 35–40 minuuttia. Jos kakku uhkaa tummua liikaa paiston aikana, peitä se foliolla. Jäähdytä pohja.

Valmista kuorrute. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää pilkottu suklaa joukkoon sekoittaen. Odota pari minuuttia ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Anna kuorrutteen hivenen jäähtyä ja jähmettyä ennen kakulle levittämistä.

Leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä pohjalle vadelmahilloa, osa suklaakuorrutteesta ja osa karhunvatukoista. Nosta kansi paikoilleen ja levitä loppu suklaakuorrute päälle. Koristele marjoilla.

Anna kuorrutteen kovettua kylmässä ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä