Maku

Kardemumma-jogurttijäätelö

24 h 25 min
3
0

Kardemumma-jogurttijäätelö

GL
0
3
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1 kplliivatelehteä
  • 2 1/2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 2 1/2 dlvaniljajogurttia
  • 1 rklhunajaa
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 tlkardemummaa

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

Liota liivatetta kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Sekoita kaikki muut ainekset kattilassa ja kuumenna, kunnes seos höyryää reilusti, mutta ei vielä kiehu. Nosta kattila pois levyltä.
Purista liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja lisää se seokseen. Sekoita, kunnes liivate on liuennut.
Jäähdytä ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Käynnistä jäätelökone ja kaada kardemumma-jogurttiseos koneen kulhoon. Anna pyöriä, kunnes massa on pehmytjäätelön oloista. Tarjoa kardemumma-jogurttijäätelö heti, tai lusikoi pakastusrasiaan ja pakasta.
•Valmiita jäätelövohveleita löydät ruokakaupoista ja itse tehtyjen ohjeen reseptiarkistostamme.
•Voit halutessasi kastaa vohveleiden reunat sulaan suklaaseen.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä